მუდმივმოქმედი სატენდერო კომისიის სხდომის

m d a o№3

ქ. თბილისი

18.09.2020წ.

სხდომას უძღვეზოდა სატენდერო კომისიის თავმჯდომარე

გიორგი კაკაურიძე

სხდომას ესწრებოდნენ

სატენდერო კომისიის წევრები

გოჩა მელიქიბე, მანუჩარ კეკენაბე, მადონა ზერიაშვილი, კახა სარალიბე.

სათათბირო ხმის უფლებით მოწვეული კონსულტანტი საქართველოს იუსტიციის უმაღლესი საბჭოს ინფორმაციული ტექნოლოგიების ქსელის ადმინისტრატორი

გიორგი კოშკაძე

სატენდერო კომისიის აპარატის წევრი

ნაილი კზილაძე

სხდომას არ ესწრებოდნენ სატენდერო კომისიის წევრები

დღის წესრიგი

კომუტატორების და მოდულების სახელმწიფო შესყიდვის მიზნით გამოცხადებული ელექტრონული ტენდერის NAT200014090 სატენდერო დოკუმენტაციაში ცვლილების შეტანა

განიხილეს

NAT200014090 ტენდერში კითხვა-პასუხის მოდულის მეშვეობით დასმული შეკითხვა.

სათათბირო ხმის უფლებთ მოწვეულმა კონსულტანტმა, საქართველოს იუსტიციის უმაღლესი საბჭოს ინფორმაციული ტექნოლოგიების ქსელის ადმიწისტრატორმა გიორგი კოშკაძემ სატენდერო კომისიას დასმულ კითხვასთან დაკავშირებით მოახსენა, რომ დასმული კითხვის შინაარსი ლოგიკურია. მართვის ფუნქცონალი "telnet" კრიტიკულად მნიშვნელოვანი არ არის სისტემის მართვისათვის, ვინაიდან ტექნიკური დავალებით მოთხოვნილია კიდევ სხვა ოთხი პროტოკოლი - მათ შორის "SSH".

ზემოაღნიშნულიდან გამომდინარე "telnet"-ის ამოღება ტექნიკური პარამეტრებიდან არ იქნება ხელისშემშლელი ფაქტორი შესყიდვის შედეგის მისაღწევად და ამასთან უზრუნველყოფს კონკურენციის გაზრდას.

სატენდერო კომისიის წევრებმა იმსჯელეს დასმულ შეკითხვასა და სატენდერო დოკუმენტაციაში ცვლილების შეტანის თაობაზე და

კენჭისყრის შედეგად ერთხმად მიიღეს გადაწყვეტილება და დაადგინეს:

 შევიდეს ცვლილება სატენდერო დოკუმენტაციის ტექნიკურ დავალებაში (ტექნიკური დავალებით განსაზღვრული კომუტატორების მართვის ფუნქციონალებიდან ამოღებულ იქნას "Telnet") და ჩამოყალიბდეს თანდართული სახით. 2. წინამდებარე სატენდერო კომისიის სხდომის ოქმი სახელმწიფო შესყიდვების სააგენტოს თავმჯდომარის 2017 წლის 14 ივნისის \mathbb{N}^{1} 2 ბრძანებით დამტკიცებული "ელექტრონული ტენდერის ჩატარების წესის" მე-6 მუხლის მე-6 პუნქტის შესაბამისად ატვირთულ იქნას სახელმწიფო შესყიდვების ერთიან ელექტრონულ სისტემაში.

კომისიის თავმჯდომარე	1.00	/გიორგი კაკაურიძე /
კომისიის წევრი	2. Jam/3	/მადონა ზერიაშვილი /
კომისიის წევრი		/მანუჩარ კეკენაძე/
კომისიის წევრი	133mts	/გოჩა მელიქიძე /
კომისიის წევრი	les	/კახა სარალიძე /
მოწვეული სპეციალისტი	J. 19/11-	/გიორგი კოშკაძე /
ოქმი მოამზადა	5. som Lo	/ნაილი კზილაპე/